Znakomita pasta gotowa dokładnie w kilka minut.Jest bardzo wyrazista w
smaku,dość słona za sprawą sera feta i oliwek.Pachnąca za sprawą ziół
prowansalskich i ostra za sprawą czosnku.Polecam dla wielbicieli
wyrazistych smaków.Najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem.Zapraszam.
Składniki:
25 dag sera feta ( ja użyłam półtłustego )
10 zielonych oliwek
1 ząbek czosnku
1 łyżka oliwy z oliwek
pieprz mielony do smaku
zioła prowansalskie według uznania
Wykonanie:
1. Oliwki dokładnie osączamy z zalewy.
Czosnek obieramy.
2. Do miski przekładamy ser feta,dodajemy oliwki i ząbek czosnku ,następnie
blenderem miksujemy na gładką masę.Dodajemy oliwę,pieprz i zioła
prowansalskie i jeszcze chwilę blendujemy.Pasta powinna być gładka.
3. Podajemy od razu lub schłodzoną z lodówki.
4.Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz