Pyszne dwuskładnikowe lody,połączenie kajmaku i śmietanki kremówki.Są
banalnie proste w wykonaniu,niezwykle pyszne i słodkie,ale od czasu do
czasu można sobie pozwolić na taką bombę kaloryczną.Lody są również
bardzo puszyste i delikatne.Jeżeli chcemy mniej słodkie lody dodajemy połowę kajmaku ( 20 dag ). Zapraszam.
Składniki:
1 szklanka śmietany kremówki 30 %
1 puszka masy krówkowej ( kajmaku ) 40 dag
Wykonanie:
1. Dobrze schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno.
2. Następnie dodajemy do niej kajmak i ubijamy aż dobrze połączy się ze śmietanką.
3. Masę przekładamy do zamykanego pojemnika i wkładamy do zamrażalnika na kilka godzin.
4. Podczas mrożenia masę lodową należy od czasu do czasu przemieszać.
5.Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz