poniedziałek, 15 czerwca 2015

Lody kajmakowe.

Pyszne dwuskładnikowe lody,połączenie kajmaku i śmietanki kremówki.Są banalnie proste w wykonaniu,niezwykle pyszne i słodkie,ale od czasu do czasu można sobie pozwolić na taką bombę kaloryczną.Lody są również bardzo puszyste i delikatne.Jeżeli chcemy mniej słodkie lody dodajemy połowę kajmaku ( 20 dag ). Zapraszam.




Składniki:
 1 szklanka śmietany kremówki 30 %
1 puszka masy krówkowej ( kajmaku ) 40 dag

Wykonanie:
1. Dobrze schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno.
2. Następnie dodajemy do niej kajmak i ubijamy aż dobrze połączy się ze śmietanką.
3. Masę przekładamy do zamykanego pojemnika i wkładamy do zamrażalnika na kilka godzin.
4. Podczas mrożenia masę lodową należy od czasu do czasu przemieszać.
5.Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz