czwartek, 18 czerwca 2015

Pasta z jajek,twarożku i zielonego ogórka.

Bardzo smaczna i zdrowa pasta.Polecam na śniadanie lub kolację.Najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem.Zapraszam.




Składniki:
 20 dag sera białego
3 jajka
1 ogórek zielony
szczypiorek według uznania
3 łyżki śmietany 18 %
sól do smaku

Wykonanie:
 1.Jajka gotujemy na twardo,następnie studzimy,obieramy ze skorupek i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
2.Ogórek i szczypiorek myjemy i osuszamy.Ogórek obieramy i kroimy w kostkę.Szczypiorek drobno siekamy.
 3.Ser biały mieszamy ze śmietaną,dodajemy pozostałe składniki,przyprawiamy do smaku solą i dokładnie mieszamy.
4.Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz