czwartek, 25 czerwca 2015

Panierowany kalafior.

Panierowany kalafior to bardzo smaczny dodatek do drugiego dania.Możemy go podać np. z ziemniaczkami i koperkiem.Zapraszam.




Składniki:
 1 średni kalafior
1 jajko
około pół szklanki bułki tartej
sól do smaku
masło lub margaryna do smażenia

Wykonanie:
1. Kalafior dzielimy na różyczki,płuczemy i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie.Następnie odcedzamy i studzimy.
2. Jajko roztrzepujemy i lekko solimy.Ostudzony kalafior panierujemy w jajku i następnie w bułce tartej.
3. Na patelni rozgrzewamy masło lub margarynę,smażymy kalafior ze wszystkich stron do zrumienienia.
4. Usmażony kalafior osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.Podajemy.
5.Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz