Tak przygotowane mięso jest niezwykle kruche i soczyste.Możemy je podać z
ulubionymi dodatkami:ryżem,makaronem lub ziemniaczkami.Danie jest
również syte i niedrogie w przygotowaniu.Do przyprawienia dania użyłam aromatycznej suszonej natki pietruszki i przyprawy do gulaszu od SKWORCU .Zapraszam:)
Składniki:
50 dag schabu
1 cebula
4 duże marchewki
pół puszki zielonego groszku
olej do smażenia
sól i pieprz do smażenia
suszona natka pietruszki według uznania
przyprawa do gulaszu
Wykonanie:
1.Mięso myjemy,dokładnie osuszamy i kroimy w plastry.Każdy plaster lekko
rozbijamy tłuczkiem do mięs,następnie każdy rozbity plaster nacieramy
przyprawą do gulaszu.
Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy mięso z obu stron,następnie
podlewamy gorącą wodą i dusimy do miękkości.
2.Marchewki i cebulę obieramy,następnie cebulę kroimy w piórka,a marchewki w słupki,przekładamy do duszonego się mięsa.
3. Gdy mięso i warzywa będą miękkie odparowujemy nadmiar wody,dodajemy
groszek,natkę pietruszki i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.Chwilę
jeszcze dusimy.
4.Podajemy z ulubionymi dodatkami:ryżem,makaronem lub ziemniakami.
5. Smacznego.
Pyszny obiadek :)
OdpowiedzUsuńDziękuję:)
UsuńPyszne danie:)
OdpowiedzUsuńDzięki Bogusia:)
Usuń