Taka pasta na kanapki jest bardzo smaczna i syta.Nie wymaga dużo pracy a
mamy naprawdę smaczne smarowidełko do pieczywa.Do tego pasta jest tania
w wykonaniu,a z tego przepisu wychodzi spora porcja.Jeżeli zamiast majonezu dodamy jogurt naturalny pasta będzie mniej kaloryczna.Do przyprawienia pasty użyłam białego pieprzu mielonego oraz suszonej natki pietruszki od SKWORCU .Zapraszam:)
Składniki:
1 puszka zielonego groszku
10 dag białego sera
10 dag żółtego sera
3 kopiaste łyżki pestek słonecznika
2 łyżki majonezu
1 łyżeczka suszonej natki pietruszki
sól do smaku
biały pieprz mielony do smaku
Wykonanie:
1.Pestki słonecznika prażymy na suchej,gorącej patelni i studzimy.
Groszek osączamy dokładnie z zalewy.
Ser żółty ścieramy na tarce.
2.Groszek,sery i majonez miksujemy blenderem na gładką pastę,następnie
dodajemy pestki i natkę pietruszki,przyprawiamy do smaku solą i
pieprzem,dokładnie mieszamy.
3. Smacznego.
Fajne jest takie smarowidełko na świeżutki chlebek :)
OdpowiedzUsuńDziękuję:)
UsuńJa uwielbiam:)
Świetna pasta, musi być pyszna :-)
OdpowiedzUsuńDziękuję i zapewniam,że jest pyszna:)
Usuń