około 10-15 dag herbatników
15 dag masła lub margaryny
4 łyżki cukru pudru
2 łyżki kakao
5 dag rodzynek
4 kostki mlecznej czekolady
4 łyżki wiórek kokosowych
dodatkowo do obtoczenia:
wiórki kokosowe
pokruszone herbatniki
starta czekolada
Wykonanie:
1.Herbatniki mielimy lub drobno kruszymy,czekoladę kroimy w drobną kostkę.
2.Masło ucieramy na puszystą masę z cukrem pudrem,dodajemy kakao i zmielone herbatniki,dokładnie ucieramy.
3. Do masy dodajemy rodzynki,pokrojoną czekoladę i wiórki kokosowe,mieszamy.
4.Następnie formujemy kulki i obtaczamy w dowolnej posypce.Przed podaniem trufle schładzamy w lodówce.
5. Smacznego.
Pyszne małe słodkości :)
OdpowiedzUsuńDziękuję:)
OdpowiedzUsuńDziękuję za przepis :) Na pewno spróbuję w najbliższej przyszłości :)
OdpowiedzUsuńProszę bardzo:)
UsuńPolecam zrobić:)
Daj znać czy smakowały:)