wtorek, 19 stycznia 2016

Pieczone jabłka z rodzynkami i czekoladą.

Gdy mamy ochotę na coś słodkiego wystarczy kilka składników i w pół godziny możemy przygotować pyszny deser.Pieczone jabłka z rodzynkami i czekoladą są bardzo pyszne,jednym słowem rozpływają się w ustach.Zapraszam:)




Składniki:
 8 średnich jabłek
10 dag rodzynek
8 kostek mlecznej czekolady
1 łyżeczka masła

Wykonanie:
1.Jabłka myjemy,dokładnie osuszamy i wydrążamy środek uważając,żeby nie przedziurawić jabłek.Jabłka napełniamy rodzynkami.
2.Formę do pieczenia smarujemy masłem,układamy jabłka i pieczemy do miękkości w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut.
3. Gdy jabłka będą miękkie na każde kładziemy kostkę czekolady i wkładamy do piekarnika na kilka chwil,żeby czekolada się roztopiła.Podajemy.
4.Smacznego.

3 komentarze: