Składniki:
2 szklanki mąki tortowej
pół szklanki cukru pudru
15 dag masła lub margaryny
1 jajko
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 duża marchewka
1 łyżeczka cynamonu cejlońskiego mielonego
pół łyżeczki mielonych goździków
szczypta mielonej gałki muszkatołowej
Wykonanie:
1.Marchewkę obieramy,myjemy i dokładnie osuszamy,następnie ścieramy na tarce o drobnych oczkach.
2.Z podanych składników zagniatamy ciasto,następnie odrywamy kawałki,formujemy kulki,następnie każdą kulkę spłaszczamy,widelcem robimy wzorek i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
3. Ciasteczka pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut do zrumienienia.
4.Smacznego.
Takie ciasteczka, to bym schrupała :) Aromatyczne i kruchutkie :)
OdpowiedzUsuńDziękuję i zapraszam:)
Usuń