wtorek, 24 listopada 2015

Surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem i natką pietruszki.

Surówka z kiszonej kapusty to samo zdrowie i mnóstwo witamin.Często podaję ją jako dodatek do drugiego dania,ale sprawdzi się również jako samodzielna przekąska.Zapraszam:)

 


Składniki:
 50 dag kiszonej kapusty
1 marchewka
1 mała cebula
1 twarde kwaśne jabłko
natka pietruszki ( według uznania )
sól i pieprz do smaku
olej ( około 2-3 łyżki )

Wykonanie:
1.Kapustę płuczemy,dokładnie odciskamy z wody i drobno kroimy.
2.Marchewkę,jabłko i cebulę obieramy,płuczemy i dokładnie osuszamy.Natkę pietruszki płuczemy i dokładnie osuszamy.
3. Marchewkę i jabłko ścieramy na tarce o dużych oczkach.Natkę i cebulę kroimy bardzo drobniutko.
4. Wszystkie składniki mieszamy z olejem i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
5.Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz