Kruszonka z dodatkiem musli-czemu nie?. Taki deser jest pyszny i
pachnący.Uwielbiam desery z dodatkiem cynamonu.Zapewniam,że nie można się od niego oderwać.Do przygotowania kruszonki użyłam musli tradycyjnego i cynamonu cejlońskiego mielonego od SKWORCU .Zapraszam:)
Składniki:
około 50 dag jabłek
cynamon cejloński mielony według uznania
masło do posmarowania formy
kruszonka:
1 kopiasta szklanka mąki tortowej
pół szklanki cukru trzcinowego
10 dag masła lub margaryny
1 szklanka musli
Wykonanie:
1.Jabłka myjemy,osuszamy i obieramy,następnie usuwamy gniazda nasienne i
kroimy je na mniejsze części.Jabłka układamy w formie żaroodpornej
posmarowanej masłem.Jabłka posypujemy cynamonem według uznania.
2. Mąkę,cukier i masło przekładamy do miski,następnie rozcieramy opuszkami
palców,aż powstaną małe grudki.Na koniec wsypujemy musli i dokładnie
mieszamy.
3. Tak przygotowaną kruszonkę wykładamy na jabłka i pieczemy około 40 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia kruszonki.
4.Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz