Dzięki tym przyprawom mięso wyszło bardzo aromatyczne.Zapraszam:)
Składniki:
50 dag surowej szynki wieprzowej
1 bułka namoczona i odciśnięta
2 jajka
pieprz biały mielony
sól do smaku
3 łyżeczki suszonej natki pietruszki
bułka tarta
olej do smażenia
Wykonanie:
1.Mięso oczyszczamy,myjemy i bardzo dokładnie osuszamy,następnie mielimy w maszynce.Do zmielonego mięsa wbijamy jajka,dodajemy natkę pietruszki,przyprawiamy do smaku solą i białym pieprzem.Następnie dokładnie masę mięsną mieszamy.
2.Z masy mięsnej formujemy kotlety i obtaczamy je w bułce tartej.Następnie smażymy je na rozgrzanym oleju do miękkości z obu stron.Usmażone kotlety osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.Podajemy.
3.Smacznego.
Od jakiegoś czasu zawsze już dodaje pietruszkę :) Najlepiej z nią mi smakują :)
OdpowiedzUsuńJa z natką uwielbiam.:)
UsuńJa też lubię dodać coś zielonego ale córa kręci nosem :/
OdpowiedzUsuńJa zawsze robię dwie porcje mielonych,dla córek osobno bez dodatków:)
UsuńPyszne kotleciki :)
OdpowiedzUsuńDzięki Asiu:)
OdpowiedzUsuń