Uwielbiam serniki.Ten jest bardzo pyszny.Mocno wilgotny z brzoskwiniami.Najbardziej lubię z filiżanką kawy.Zapraszam:)
Składniki:
1 kg sera białego (może być gotowy w wiadereczku)
5 jajek
15 dag masła
półtorej szklanki cukru
1 budyń waniliowy
1 cukier waniliowy
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
puszka brzoskwiń
Wykonanie:
1.Ser mielimy dwa razy w maszynce.Możemy użyć gotowy w wiadereczku,wtedy nie mielimy.
2.Masło ucieramy z cukrem,cukrem waniliowym i żółtkami na puszysta masę,następnie dodajemy budyń w proszku,proszek do pieczenia i ser biały.Całość dokładnie ucieramy.
3. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę i delikatnie łączymy z masą serową.
4.Brzoskwinie bardzo dokładnie osączamy z zalewy,kroimy na małe kawałki i mieszamy z masą serową.
5.Masę serową przekładamy do tortownicy o średnicy 25 cm,wyłożonej papierem do pieczenia.
6.Sernik pieczemy około 70 minut w temperaturze 180 stopni.
7.Upieczony studzimy w blaszce,najlepiej całą noc w lodówce.Po tym czasie wyjmujemy i kroimy.
8.Smacznego.
Pyszniutki! Bardzo lubię takie serniczki!
OdpowiedzUsuńDziękuję i zapraszam:)
OdpowiedzUsuńIzunia serniczek rewelacja :)
OdpowiedzUsuńDzięki Asia.Taki prosty,a pyszny:)
OdpowiedzUsuńSerniczki tak smacznie wyglądają, że jadło by się bez końca... :)
OdpowiedzUsuńOj tak,ja bardzo uwielbiam:)
OdpowiedzUsuńDziękuję za komentarz:)
Serniczek pięknie się prezentuje, musi być pyszny:)
OdpowiedzUsuńDziękuję Bogusia i zapewniam,że był pyszny:)
OdpowiedzUsuńPyszny serniczek, w sam raz do niedzielnej kawki :)
OdpowiedzUsuńIza pozdrawiam i zapraszam do mnie :)
Dziękuję Asia,na pewno zajrzę do Ciebie:)
OdpowiedzUsuńRównież pozdrawiam:)