czwartek, 13 sierpnia 2015

Paprykowy schab pieczony w rękawie.

Tak przygotowane mięso jest bardzo smaczne i soczyste,z wyczuwalną nutką papryki.Nie wymaga dużo pracy.Idealna propozycja na obiad.Prosto i smacznie.Zapraszam.




Składniki:
 1 kg schabu bez kości
4 łyżki oleju
sól i pieprz do smaku
marynata do mięs ( klasyczna )
papryka słodka w proszku
1 woreczek do pieczenia

Wykonanie:
1. Mięso oczyszczamy,myjemy i bardzo dokładnie osuszamy.Następnie mięso nacieramy dokładnie przyprawami i olejem.Wkładamy do lodówki na około 2 godziny.
2. Po tym czasie mięso wraz z olejem przekładamy do woreczka do pieczenia,woreczek zawiązujemy i z wierzchu nakłuwamy.Układamy w formie żaroodpornej.
3. Tak przygotowane mięso pieczemy około 60 minut w temperaturze 180 stopni.Od czasu do czasu mięso polewamy sosem,który wytwarza nam się podczas pieczenia.
4. Upieczony kroimy i podajemy.
5.Zapraszam.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz