Tak przygotowane mięso jest bardzo smaczne i soczyste,z wyczuwalną nutką
papryki.Nie wymaga dużo pracy.Idealna propozycja na obiad.Prosto i
smacznie.Zapraszam.
Składniki:
1 kg schabu bez kości
4 łyżki oleju
sól i pieprz do smaku
marynata do mięs ( klasyczna )
papryka słodka w proszku
1 woreczek do pieczenia
Wykonanie:
1. Mięso oczyszczamy,myjemy i bardzo dokładnie osuszamy.Następnie mięso
nacieramy dokładnie przyprawami i olejem.Wkładamy do lodówki na około 2
godziny.
2. Po tym czasie mięso wraz z olejem przekładamy do woreczka do
pieczenia,woreczek zawiązujemy i z wierzchu nakłuwamy.Układamy w formie
żaroodpornej.
3. Tak przygotowane mięso pieczemy około 60 minut w temperaturze 180
stopni.Od czasu do czasu mięso polewamy sosem,który wytwarza nam się
podczas pieczenia.
4. Upieczony kroimy i podajemy.
5.Zapraszam.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz