Taką jajecznicę możemy przygotować na śniadanie lub kolację.Pysznie
pachnie pomidorami.Przygotowałam wersję z grzankami,więc nie ma potrzeby
podawania jej z pieczywem.Zapraszam.
Składniki:
4 jajka
1 średni pomidor
masło do smażenia
2 kromki chleba tostowego
sól do smaku
pieprz ziołowy według uznania
natka pietruszki według uznania
Wykonanie:
1. Chleb tostowy kroimy w małą kosteczkę,następnie rumienimy na suchej
patelni.Natkę pietruszki płuczemy i drobno siekamy.Pomidora
płuczemy,osuszamy,obieramy ze skórki i kroimy w kosteczkę,następnie
osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru soku.
2. Jajka wbijamy do miski dodajemy sól i pieprz,lekko roztrzepujemy.
3. Na patelni rozgrzewamy masło,wlewamy masę jajeczną,chwile smażymy,gdy
jajka są już lekko ścięte dodajemy pomidory i jeszcze chwilę smażymy.W
razie potrzeby przyprawiamy do smaku sola i pieprzem ziołowym,dodajemy
połowę grzanek i mieszamy.
4. Gorącą jajecznicę nakładamy na talerze,posypujemy pozostałymi grzankami i natką pietruszki.Podajemy.
5.Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz