poniedziałek, 31 sierpnia 2015

Gotowana kukurydza z masłem i solą.

Bardzo pyszna kukurydza na przekąskę,lekko słodka,taka w sam raz.Pysznie smakuje lekko posolona z roztapiającym się masłem.W ten sposób możemy ugotować dowolną ilość kukurydzy.Zapraszam:)




Składniki:
 2 kolby kukurydzy
1 łyżeczka cukru
sól według uznania
masło według uznania

Wykonanie:
1. Kukurydzę dokładnie obieramy i płuczemy,następnie zalewamy gorącą wodą,dodajemy cukier i gotujemy około 10 minut.Ważne żeby cała kukurydza była przykryta wodą.
2.Ugotowaną kukurydzę wyjmujemy i osączamy z wody,układamy na talerze.
3.Kukurydzę podajemy z masłem i oprószoną solą.
4. Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz