czwartek, 6 sierpnia 2015

Hiszpańskie omleciki.

Takie omleciki możemy przygotować na śniadanie lub kolację.Możemy je podać udekorowane ulubionym ketchupem i świeżym pieczywem.Wychodzą bardzo puszyste.Z przepisu wyszło mi trzy małe omlety.Możemy również usmażyć jeden duży. Zapraszam.




Składniki:
 4 jajka
10 dag żółtego sera
łyżka mleka
sól i pieprz do smaku
masło do smażenia
dowolny ketchup do dekoracji

Wykonanie:
1. Jajka wbijamy do miski, następnie delikatnie roztrzepujemy, nie ubijając,dodajemy mleko i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
2. Ser żółty ścieramy na tarce małych oczkach i dodajemy do roztrzepanych do jajek. Delikatnie mieszamy.
3. Na małej patelni rozgrzewamy masło, porcjami wlewamy masę jajeczną, smażymy z obu stron omlety.
4. Usmażone omlety delikatnie osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Podajemy udekorowane ketchupem.
5.Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz