piątek, 25 marca 2016

Wiosenna sałatka z jajkiem.

Wiosna to czas, gdy coraz częściej i z ochotą sięgamy po wiosenne warzywa, zdrowe i niezwykle pyszne. Ja polecam tę sałatkę, niezwykle kolorową i apetyczną. Przygotowuje ją się bardzo szybko i niedrogo, a wychodzi z przepisu około dwie porcje. Zapraszam:)




Składniki:

3 jajka
1 pomidor
pół małej kapusty pekińskiej
pół ogórka zielonego ( szklarniowego )
3-4 rzodkiewki
szczypiorek
oliwa
sól i pieprz do smaku

Wykonanie:

1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek.

2. Warzywa myjemy i dokładnie osuszamy, ogórka obieramy.

3. Kapustę pekińską drobno siekamy ( bez zgrubień ), ogórek i rzodkiewki kroimy w półplasterki, a jajka i pomidora w ćwiartki.

4. Warzywa i jajka układamy na talerzu, posypujemy posiekanym szczypiorkiem, oprószamy do smaku solą i pieprzem, skrapiamy oliwą i podajemy.

5. Smacznego.

8 komentarzy:

  1. Pyszna sałatka :-) życzę wspaniałych Świąt Wielkanocnych spędzonych w rodzinnej i radosnej atmosferze :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszna sałatka :-) życzę wspaniałych Świąt Wielkanocnych spędzonych w rodzinnej i radosnej atmosferze :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pisanki skradły słońcu kilka złotych promieni,
    teraz ich jasny blask niech Twój dom rozpromieni.
    Niech nadchodzące święta wielkanocne
    przyniosą pogodę ducha,
    wiele szczęścia i radości :) Wesołych Świąt kochana :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Lubię takie lekkie sałatki:) Radosnych, zdrowych i spokojnych Świąt:)

    OdpowiedzUsuń