Wiosna to czas, gdy coraz częściej i z ochotą sięgamy po wiosenne warzywa, zdrowe i niezwykle pyszne. Ja polecam tę sałatkę, niezwykle kolorową i apetyczną. Przygotowuje ją się bardzo szybko i niedrogo, a wychodzi z przepisu około dwie porcje. Zapraszam:)
Składniki:
3 jajka
1 pomidor
pół małej kapusty pekińskiej
pół ogórka zielonego ( szklarniowego )
3-4 rzodkiewki
szczypiorek
oliwa
sól i pieprz do smaku
Wykonanie:
1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek.
2. Warzywa myjemy i dokładnie osuszamy, ogórka obieramy.
3. Kapustę pekińską drobno siekamy ( bez zgrubień ), ogórek i rzodkiewki kroimy w półplasterki, a jajka i pomidora w ćwiartki.
4. Warzywa i jajka układamy na talerzu, posypujemy posiekanym szczypiorkiem, oprószamy do smaku solą i pieprzem, skrapiamy oliwą i podajemy.
5. Smacznego.
Pyszna sałatka :-) życzę wspaniałych Świąt Wielkanocnych spędzonych w rodzinnej i radosnej atmosferze :-)
OdpowiedzUsuńDziękuję Marzenko:)
UsuńPyszna sałatka :-) życzę wspaniałych Świąt Wielkanocnych spędzonych w rodzinnej i radosnej atmosferze :-)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
UsuńPisanki skradły słońcu kilka złotych promieni,
OdpowiedzUsuńteraz ich jasny blask niech Twój dom rozpromieni.
Niech nadchodzące święta wielkanocne
przyniosą pogodę ducha,
wiele szczęścia i radości :) Wesołych Świąt kochana :)
Dzięki Asia:)
UsuńLubię takie lekkie sałatki:) Radosnych, zdrowych i spokojnych Świąt:)
OdpowiedzUsuńDziękuję bardzo:)
Usuń