Tak przygotowane grzanki są niezwykle pyszne i chrupiące. Możemy je
przygotować na przekąskę, śniadanie lub kolację. Tanie i bardzo szybkie w
wykonaniu. Będą super rozwiązaniem gdy nie mamy pomysłu co przygotować gdy znudzą się nam kanapki. Zapraszam:)
Składniki:
2 bułki lub jedna bagietka
1 puszka tuńczyka w oliwie
10 dag sera żółtego
trochę masła
ketchup
Wykonanie:
1. Bułki lub bagietkę kroimy w cienkie kromki. Następnie każdą kromkę
smarujemy bardzo cieniutko masłem. Posmarowaną stroną masłem układamy na
blasze.
2. Tuńczyka dokładnie odsączmy z zalewy i nakładamy na pokrojone kromki.
3. Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach i posypujemy grzanki.
4. Grzanki pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 10 minut, aż będą chrupiące.
5. Podajemy udekorowane ulubionym ketchupem.
6. Smacznego.
Mniam , pyszne kanapeczki :)
OdpowiedzUsuńDzięki Asia:)
Usuńna takie grzaneczki się piszę ;)
OdpowiedzUsuńAga zapraszam:)
Usuń