Pyszne i bardzo delikatne w smaku faszerowane jajeczka. Wykonanie ich nie zajmuje zbyt dużo czasu. Możemy przygotować je na Wielkanocny stół. Nadzienie z sałaty i rzeżuchy ma bardzo ciekawy smak. Do przyprawienia farszu użyłam białego pieprzu mielonego od SKWORCU . Zapraszam.:)
Składniki:
4 jajka
4 duże liście zielonej sałaty
rzeżucha według uznania
1 płaska łyżka majonezu
sól do smaku
biały pieprz mielony do smaku
Wykonanie:
1. Jajka gotujemy na twardo, następnie studzimy i obieramy ze skorupek. Przekrawamy na pół i wyjmujemy żółtka.
2. Sałatę i rzeżuchę płuczemy i dokładnie osuszamy.
3. Żółtka, majonez, sałatę i rzeżuchę miksujemy blenderem na gładką masę, przyprawiamy do smaku solą i białym pieprzem.
4. Połówki jajek napełniamy farszem i dekorujemy rzeżuchą. Podajemy.
5. Smacznego.
Rzeżuchy nie lubię, ale kto wie...może tak przyprawioną i z jajeczkiem bym zjadła :)
OdpowiedzUsuńW tej wersji są bardzo smaczne, a rzeżuchy można dać minimalnie:)
UsuńTak faszerowanych jeszcze nie jadłam! Fajny pomysł:)
OdpowiedzUsuńDziękuję i polecam:)
UsuńPyszne jajeczka z rzeżuchą to coś dla mnie :)
OdpowiedzUsuńDzięki Asia:)
Usuń