środa, 17 lutego 2016

Ucierane ciasteczka z musli z nutką cynamonu.

Takie ciasteczka są pyszne i bardzo szybkie w wykonaniu.Chrupiące dzięki musli i pachnące cynamonem.Z przepisu wyszło mi 16 ciasteczek.Do przygotowania tych ciasteczek użyłam musli tradycyjne oraz cynamon cejloński mielony od SKWORCU .Zapraszam:)


 

Składniki:
 15 dag masła lub margaryny
półtorej szklanki mąki tortowej
4 łyżki cukru pudru
2 jajka
1 szklanka musli
szczypta soli
1 płaska łyżeczka cynamonu cejlońskiego mielonego
pół łyżeczki sody oczyszczonej

Wykonanie:
1.Masło lub margarynę ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę,następnie wbijamy jajka i dokładnie ucieramy,dodajemy cynamon,mąkę i sodę,jeszcze chwilę ucieramy.
2.Do ciasta wsypujemy musli i dokładnie mieszamy.( Ciasto jest dość gęste).
3.Następnie za pomocą łyżki formujemy ciasteczka na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
4. Ciasteczka pieczemy około 30 minut w temperaturze 170 stopni do zrumienienia.
5.Smacznego.

2 komentarze: