poniedziałek, 15 lutego 2016

Marchewkowe frytki z piekarnika.

Takie nietypowe frytki z marchewki są pyszne i zdrowe.Przyrządza się je bardzo szybko.Mogą być samodzielną przekąską lub dodatkiem do drugiego dania.A ponieważ marchewka jest bardzo zdrowa to polecam takie o to frytki pachnące ziołami.Do przyprawienia frytek użyłam wspaniałej i bogatej mieszanki ziół prowansalskich oraz czubrycy białej od RAFEX .Zapraszam:)




  Składniki:
 marchewka (dowolna ilość )
olej lub oliwa
zioła prowansalskie według uznania
czubryca biała według uznania

Wykonanie:
1.Marchewki obieramy,myjemy i dokładnie osuszamy,następnie kroimy w słupki,tak jak frytki.
2.Pokrojone marchewki układamy na blaszce wyłożonej folią aluminiową.Następnie skrapiamy olejem lub oliwą ( niewielką ilością ) i oprószamy ziołami.
3.Tak przygotowane frytki pieczemy w temperaturze 180 stopni do miękkości przez około 30 minut.
4.Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz