Taki mus przygotowałam pierwszy raz i przyznam się szczerze,że obawiałam
się smaku,ale pomimo moich obaw wyszło bardzo smacznie.Mus możemy
przygotować bardziej lub mniej słodki.Polecam na podwieczorek.Zapraszam:)
Składniki:
1 szklanka kaszy jaglanej
2 małe banany
2 łyżki miodu prawdziwego
2-3 łyżki kakao
ewentualnie cukier do smaku
sok z cytryny według uznania
Wykonanie:
1.Kaszę płuczemy zimną woda i dokładnie osączamy,następnie przekładamy do
garnka,zalewamy gorącą wodą i gotujemy do miękkości i wchłonięcia całego
płynu.Studzimy.
2.Do przestudzonej kaszy dodajemy banany,miód i kakao,sok z cytryny,całość
miksujemy blenderem na gładką jednolitą masę,ewentualnie możemy jeszcze
dosłodzić cukrem.Podajemy.
3. Smacznego.
Rady:
Jeżeli chcemy bardziej czekoladowy dodajemy więcej kakao.
Jestem ciekaw tego smaku :D
OdpowiedzUsuńW takim razie trzeba spróbować i zrobić taki mus.Na początek tak z połowy porcji.
UsuńTeż ciekawi mnie smak...:)
OdpowiedzUsuńMnie osobiście bardzo smakował:)
UsuńWspaniale wygląda, pyszne:)
OdpowiedzUsuńDziękuję:)
UsuńKasza jaglana smakuje mi najbardziej na słodko.Jadłam już z miodem i różnymi owocami.Teraz sprobuję dodac jeszcze kakao i blender.pozdrawiam
OdpowiedzUsuńJa kaszę jaglaną uwielbiam i na słodko i na słono. Jest bardzo zdrowa.
UsuńDziękuję za komentarz:)