piątek, 12 czerwca 2020

Pasta do pieczywa z ciecierzycy i kukurydzy

Pyszna domowa pasta do pieczywa. Łatwa w przygotowaniu, wystarczy zblendować składniki. Gotowa w 10 minut plus chłodzenie. Tania, bo potrzebujemy tylko dwóch składników plus oliwa i przyprawy. Pasta jest wegańska. Bardzo polecam. Zróbcie. Nam bardzo smakowała.







Potrzebujemy:
30 dag ciecierzycy ze słoika
pół puszki kukurydzy
2 łyżeczki oliwy z oliwek
suszona cebula według uznania
suszony czosnek według uznania
bazylia suszona według uznania
pomidory suszone ( przyprawa ) według uznania
sól do smaku

Wykonanie pysznej pasty:

1. Kukurydzę i ciecierzycę odsączamy dokładnie z zalewy. Przekładamy do miski i blendujemy blenderem na gładką pastę, dodajemy przyprawy według uznania i ponownie blendujemy.

2. Pastę przed podaniem chłodzimy w lodówce.

3. Podajemy. Smacznego życzę.

Moje rady:
Z przepisu wychodzi 2 takie słoiczki jak na zdjęciu.

8 komentarzy: