Pyszna domowa pasta do pieczywa. Łatwa w przygotowaniu, wystarczy zblendować składniki. Gotowa w 10 minut plus chłodzenie. Tania, bo potrzebujemy tylko dwóch składników plus oliwa i przyprawy. Pasta jest wegańska. Bardzo polecam. Zróbcie. Nam bardzo smakowała.
Potrzebujemy:
30 dag ciecierzycy ze słoika
pół puszki kukurydzy
2 łyżeczki oliwy z oliwek
suszona cebula według uznania
suszony czosnek według uznania
bazylia suszona według uznania
pomidory suszone ( przyprawa ) według uznania
sól do smaku
Wykonanie pysznej pasty:
1. Kukurydzę i ciecierzycę odsączamy dokładnie z zalewy. Przekładamy do miski i blendujemy blenderem na gładką pastę, dodajemy przyprawy według uznania i ponownie blendujemy.
2. Pastę przed podaniem chłodzimy w lodówce.
3. Podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Z przepisu wychodzi 2 takie słoiczki jak na zdjęciu.
Nigdy takiej nie jadłam, bardzo chętnie przygotuje :-)
OdpowiedzUsuńBardzo polecam :)
UsuńPysznie. Uwielbiam takie pasty do kanapek :-)
OdpowiedzUsuńDziękuję :) Ja też uwielbiam :)
Usuńciekawy przepis
OdpowiedzUsuńPolecam wypróbować :)
UsuńPysznie i zdrowo. Warto robić domowe pasty do pieczywa :)
OdpowiedzUsuńDokładnie tak :) Polecam :)
Usuń