Jest to bardzo smaczna i syta zupa. Idealna na chłodne dni. Może
połączenie makaronu z ziemniakami wydaje się dziwne, ale zapewniam, że
to połączenie jest bardzo trafione. Do przyprawiania zupy użyłam suszonej natki pietruszki i białego pieprzu mielonego od SKWORCU . Zapraszam:)
Składniki:
4 skrzydełka z kurczaka
2 marchewki
2 pietruszki
3 ziemniaki
tak około 2 garście makaronu kokardek
3 łyżki koncentratu pomidorowego
2 kopiaste łyżeczki suszonej natki pietruszki
1 liść laurowy
2 ziela angielskie
sól do smaku
biały pieprz mielony do smaku
Wykonanie:
1. Mięso oczyszczamy, myjemy, osuszamy i przekładamy do garnka. Warzywa
obieramy i myjemy, następnie marchewki i pietruszki kroimy w słupki, a
ziemniaki w kostkę. Marchewki i pietruszki przekładamy do mięsa,
dodajemy liść laurowy i ziele angielskie, zalewamy zimną wodą i gotujemy
do miękkości.
2. Gdy mięso będzie miękkie wyjmujemy z je z garnka, a do zupy wrzucamy
ziemniaki i makaron, gotujemy do miękkości. Pod koniec gotowania
dodajemy natkę pietruszki i koncentrat pomidorowy oraz przyprawiamy do
smaku solą i pieprzem.
3. Zupę podajemy gorącą.
4. Smacznego.
Moi synowie daliby sie pokroic za dobra pomidorówkę
OdpowiedzUsuńPolecam przepis:)
Usuńnigdy nie dodawałam ziemniaków do pomidorowej,fajny pomysł
OdpowiedzUsuńPolecam spróbować:)
Usuńjak dla mnie bomba- przyzwyczajona jestem do łączenia ziemniaków z makaronem :)
OdpowiedzUsuńDziękuję:)
Usuńpomidorówka to najlepsza zupka :)
OdpowiedzUsuńPotwierdzam i dziękuję za komentarz:)
Usuń