czwartek, 24 listopada 2016

Zupa pomidorowa z ziemniakami i makaronem.

Jest to bardzo smaczna i syta zupa. Idealna na chłodne dni. Może połączenie makaronu z ziemniakami wydaje się dziwne, ale zapewniam, że to połączenie jest bardzo trafione. Do przyprawiania zupy użyłam suszonej natki pietruszkibiałego pieprzu mielonego od SKWORCU . Zapraszam:)





Składniki:
4 skrzydełka z kurczaka
2 marchewki
2 pietruszki
3 ziemniaki
tak około 2 garście makaronu kokardek
3 łyżki koncentratu pomidorowego
2 kopiaste łyżeczki suszonej natki pietruszki
1 liść laurowy
2 ziela angielskie
sól do smaku
biały pieprz mielony do smaku

Wykonanie:

1. Mięso oczyszczamy, myjemy, osuszamy i przekładamy do garnka. Warzywa obieramy i myjemy, następnie marchewki i pietruszki kroimy w słupki, a ziemniaki w kostkę. Marchewki i pietruszki przekładamy do mięsa, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie, zalewamy zimną wodą i gotujemy do miękkości.

2. Gdy mięso będzie miękkie wyjmujemy z je z garnka, a do zupy wrzucamy ziemniaki i makaron, gotujemy do miękkości. Pod koniec gotowania dodajemy natkę pietruszki i koncentrat pomidorowy oraz przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.

3. Zupę podajemy gorącą.

4. Smacznego.

8 komentarzy: