Jest to sałatka, którą możemy wykonać bardzo szybko. Będzie pysznym
dodatkiem do drugiego dania lub samodzielną przekąską. Z przepisu
wychodzi duża porcja sałatki. Polecam przepis. Zapraszam:)
Składniki:
1 niewielka kapusta pekińska
1 jajko ugotowane na twardo
1 marchewka
sól i pieprz do smaku
3 łyżki jogurtu naturalnego
3 łyżki majonezu
musztarda do smaku
Wykonanie:
1. Kapustę pekińską drobno kroimy. Marchewkę obieramy, myjemy i osuszamy. ugotowane na twardo jajko obieramy ze skorupki.
2. Następnie jajko i marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach.
3. Wszystkie składniki sałatki dokładnie ze sobą mieszamy i przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i musztardą.
4. Gotową sałatkę odstawiamy na kilka minut, żeby składniki ,,przegryzły
się''. Po tym czasie sałatka jest gotowa do podania.
5. Smacznego.
Bardzo lubię kapustę pekińską i ta bym na pewno zjadła z wielkim smakiem :)
OdpowiedzUsuńTa jest bardzo smaczna:)
UsuńBardzo ciekawe połączenie smaków :)
OdpowiedzUsuńPolecam spróbować:)
Usuń