Jestem wielką wielbicielką awokado. Mogłabym je jeść i jeść...tym razem
mój wybór padł na pyszny czekoladowy krem. Taki krem można wyjadać
prosto ze słoiczka lub posmarować nim chrupiącą bułeczkę. Jeżeli mamy zbyt twarde awokado należy go owinąć w papier do pieczenia i
schować w ciemne miejsce np. do kuchennej szafki ( ja tak robię )...radzę o nim nie zapomnieć. Zapraszam:)
Składniki:
1 dojrzałe awokado
6 łyżek kakao
2 łyżki cukru trzcinowego
2 łyżki miodu prawdziwego
sok z cytryny
czekoladowa posypka według uznania
Wykonanie:
1. Awokado przekrawamy na pół, usuwamy pestkę, następnie miąższ wyjmujemy
łyżką, przekładamy do miseczki i skrapiamy sokiem z cytryny.
2. Do awokado dajemy kakao, miód i cukier, następnie miksujemy blenderem na gładki mus.
3. Gotowy mus przekładamy do słoiczka lub szklanej miseczki, posypujemy czekoladową posypką i podajemy.
4. Smacznego.
Wygląda naprawdę zachęcająco :)
OdpowiedzUsuńDziękuję bardzo:)
UsuńA wiesz że ja nigdy nie jadłam awokado na słodko, sama nie wiem czemu :) Twój Iza musi być pyszny :)pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńAsia ja uwielbiam awokado na słodko. Robiłam już z nim koktajl, a dzisiaj robiłam inną wersję kremu, wkrótce wstawię przepis. Polecam spróbować i pozdrawiam.:)
Usuń