czwartek, 22 września 2016

Czekoladowy krem z awokado.

Jestem wielką wielbicielką awokado. Mogłabym je jeść i jeść...tym razem mój wybór padł na pyszny czekoladowy krem. Taki krem można wyjadać prosto ze słoiczka lub posmarować nim chrupiącą bułeczkę. Jeżeli mamy zbyt twarde awokado należy go owinąć w papier do pieczenia i schować w ciemne miejsce np. do kuchennej szafki ( ja tak robię )...radzę o nim nie zapomnieć. Zapraszam:)





Składniki:
1 dojrzałe awokado
6 łyżek kakao
2 łyżki cukru trzcinowego
2 łyżki miodu prawdziwego
sok z cytryny
czekoladowa posypka według uznania

Wykonanie:

1. Awokado przekrawamy na pół, usuwamy pestkę, następnie miąższ wyjmujemy łyżką, przekładamy do miseczki i skrapiamy sokiem z cytryny.

2. Do awokado dajemy kakao, miód i cukier, następnie miksujemy blenderem na gładki mus.

3. Gotowy mus przekładamy do słoiczka lub szklanej miseczki, posypujemy czekoladową posypką i podajemy.

4. Smacznego.

4 komentarze:

  1. Wygląda naprawdę zachęcająco :)

    OdpowiedzUsuń
  2. A wiesz że ja nigdy nie jadłam awokado na słodko, sama nie wiem czemu :) Twój Iza musi być pyszny :)pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Asia ja uwielbiam awokado na słodko. Robiłam już z nim koktajl, a dzisiaj robiłam inną wersję kremu, wkrótce wstawię przepis. Polecam spróbować i pozdrawiam.:)

      Usuń