sobota, 30 kwietnia 2016

Udka z piekarnika w przyprawie śródziemnomorskiej.

Tak przyrządzone mięso jest niezwykle pyszne i aromatyczne wprost rozpływa się w ustach. Udka upiekłam w przyprawie śródziemnomorskiej w skład, której wchodzą:bazylia, cząber, estragon, gałka muszkatołowa, tymianek, czosnek, cebula, sól, ziele angielskie i kurkuma. Polecam podać z ulubionymi dodatkami. Do przyprawienia mięsa użyłam niezwykle aromatycznej przyprawy śródziemnomorskiej od RAFEX . Zapraszam:)





Składniki:
4 udka z kurczaka
4 łyżki przyprawy śródziemnomorskiej
kilka łyżek oleju

Wykonanie:

1. Mięso oczyszczamy, myjemy i bardzo dokładnie osuszamy. Następnie udka nacieramy olejem i przyprawą.

2. Tak przygotowane mięso układamy w formie do pieczenia, podlewamy niewielką ilością oleju i gorącej wody.

3. Następnie udka pieczemy około 110 minut w temperaturze 180 stopni do miękkości i zrumienienia.

4. Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz