Tak przyrządzone mięso jest niezwykle pyszne i aromatyczne wprost
rozpływa się w ustach. Udka upiekłam w przyprawie śródziemnomorskiej w
skład, której wchodzą:bazylia, cząber, estragon, gałka muszkatołowa,
tymianek, czosnek, cebula, sól, ziele angielskie i kurkuma. Polecam podać
z ulubionymi dodatkami. Do przyprawienia mięsa użyłam niezwykle aromatycznej przyprawy śródziemnomorskiej od RAFEX . Zapraszam:)
Składniki:
4 udka z kurczaka
4 łyżki przyprawy śródziemnomorskiej
kilka łyżek oleju
Wykonanie:
1. Mięso oczyszczamy, myjemy i bardzo dokładnie osuszamy. Następnie udka nacieramy olejem i przyprawą.
2. Tak przygotowane mięso układamy w formie do pieczenia, podlewamy niewielką ilością oleju i gorącej wody.
3. Następnie udka pieczemy około 110 minut w temperaturze 180 stopni do miękkości i zrumienienia.
4. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz