Kasza jaglana i warzywa są bardzo zdrowe. Postanowiłam połączyć te
składniki i przygotowałam pyszną zupę. Przyprawioną dużą ilością
przypraw i ziół suszonych. Zaletą tej zupy jest to, że szybko ją się
przygotowuje, jest tania i syta. Zupę przyprawiłam przyprawą śródziemnomorską i przyprawą naturalną od RAFEX . Zapraszam:)
Składniki:
2 pietruszki
2 marchewki
2 cebule
2 ziemniaki
2 ząbki czosnku
2 skrzydełka z kurczaka
sól i pieprz do smaku
1 liść laurowy
2 ziarenka ziela angielskiego
przyprawa naturalna według uznania
przyprawa śródziemnomorska według uznania
pół szklanki kaszy jaglanej
Wykonanie:
1. Mięso oczyszczamy i myjemy, następnie przekładamy do garnka.
2. Warzywa obieramy, myjemy i kroimy na mniejsze kawałki, przekładamy do
mięsa, dodajemy liść laurowy i ziele, zalewamy zimną wodą i gotujemy do
miękkości.
3. Gdy warzywa i skrzydełka będą miękkie to wyjmujemy liść, ziele i skrzydełka a zupę miksujemy blenderem na gładki krem.
4. Zupę przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i przyprawami.
5. Gdy zupa będzie się gotowała przygotowujemy kaszą. Kaszę płuczemy w
zimnej wodzie i dokładnie osączamy na gęstym sicie, następnie
przekładamy do garnka, zalewamy gorącą wodą, solimy i gotujemy do
miękkości i wchłonięcia przez kaszę całego płynu.
6. Na talerze nakładamy porcje gorącej zupy i kaszy, podajemy i smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz