piątek, 17 kwietnia 2020

Chrupiące gofry z grilla

Pyszne chrupiące gofry z grilla. Idealne na podwieczorek, poczęstunek, słodkie śniadanie czy kolację. Trochę inne od tych z gofrownicy. Cieniutkie i niezwykle chrupiące. Można oprószyć cukrem pudrem. Pyszne są. bardzo polecam :)










Potrzebujemy:

Na ciasto:
2 jajka
5 łyżek cukru
1 cukier waniliowy
półtorej szklanki mleka
2 szklanki mąki tortowej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki oleju

Dodatkowo:
cukier puder do oprószenia gofrów


Wykonanie pysznych gofrów chrupiących:


1. Wszystkie składniki przekładamy do miski i miksujemy na gładkie bez grudek ciasto.

2. Następnie rozgrzewamy grill elektryczny, nakładamy po porcji ciasta, zamykamy grill i pieczemy aż będą rumiane i upieczone.

3. Zdejmujemy z grilla, oprószamy cukrem pudrem i podajemy.


Moje rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Z przepisu wychodzi około 30 sztuk gofrów.
Grilla niczym nie smarujemy.

2 komentarze: