Pyszne chrupiące gofry z grilla. Idealne na podwieczorek, poczęstunek, słodkie śniadanie czy kolację. Trochę inne od tych z gofrownicy. Cieniutkie i niezwykle chrupiące. Można oprószyć cukrem pudrem. Pyszne są. bardzo polecam :)
Potrzebujemy:
Na ciasto:
2 jajka
5 łyżek cukru
1 cukier waniliowy
półtorej szklanki mleka
2 szklanki mąki tortowej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki oleju
Dodatkowo:
cukier puder do oprószenia gofrów
Wykonanie pysznych gofrów chrupiących:
1. Wszystkie składniki przekładamy do miski i miksujemy na gładkie bez grudek ciasto.
2. Następnie rozgrzewamy grill elektryczny, nakładamy po porcji ciasta, zamykamy grill i pieczemy aż będą rumiane i upieczone.
3. Zdejmujemy z grilla, oprószamy cukrem pudrem i podajemy.
Moje rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Z przepisu wychodzi około 30 sztuk gofrów.
Grilla niczym nie smarujemy.
Uwielbiam gofry :)
OdpowiedzUsuńSuper :) Polecam te z grilla :)
Usuń