Składniki:
6 jajek
20 dag marynowanych pieczarek
2 łyżki majonezu
natka pietruszki według uznania
sól do smaku
biały pieprz mielony do smaku
Wykonanie:
1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek. Następnie przekrawamy na pół i wyjmujemy z nich żółtka.
2. Pieczarki dokładnie odsączamy z zalewy ( kilka malutkich odkładamy do dekoracji ) i razem z żółtkami kroimy w drobną kosteczkę. Dodajemy do nich majonez i drobno pokrojoną natkę pietruszki ( odrobinę odkładamy do dekoracji ), mieszamy i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
3. Połówki jajek napełniamy farszem, dekorujemy małymi pieczarkami i posypujemy natką pietruszki.
4. Przed podaniem można schłodzić w lodówce.
5. Smacznego.
Wow! Izunia! Jaka pychotka i jak ślicznie się prezentują :-) Skorzystam z pomysłu jak będę na Święta u Teściowej. :-)
OdpowiedzUsuńDzięki Aniu i bardzo polecam:)
UsuńPysznie i pomysłowo :)
OdpowiedzUsuń