Sezon truskawkowy trwa na dobre, można już kupić pyszne i pachnące
truskawki, lub zerwać je prosto z krzaczka. Polecam więc przygotować
taki obiad z makronu i truskawek. Będzie bardzo pysznie i pachnąco.
Kardamonu radzę dodać według uznania, ja nie żałowałam, ale
cóż...uwielbiam:) A użyłam wspaniałego i ekologicznego kardamonu od ECOBLIK . Zapraszam:)
Składniki:
około 30 dag świeżych truskawek
10 dag serka waniliowego homogenizowanego
cukier do smaku
mielony kardamon według uznania
25 dag dowolnego makaronu ( u mnie penne )
sól do gotowania
Wykonanie:
1.Truskawki myjemy, dokładnie osuszamy i usuwamy szypułki. Następnie
miksujemy blenderem na gładki mus. Dodajemy serek waniliowy, cukier do
smaku i kardamon ( ja kardamonu dałam jedną małą płaską łyżeczkę )
według uznania, miksujemy do połączenia się składników.
2.Makaron gotujemy do miękkości w osolonej wodzie, gdy będzie miękki dokładnie odcedzamy.
3. Na talerze nakładamy porcje makaronu i polewamy sosem truskawkowym. Podajemy.
4. Smacznego.
Pycha! smaki dzieciństwa
OdpowiedzUsuńDziękuję:)
Usuń