sobota, 15 sierpnia 2020

Śniadaniowe rollsy z chleba tostowego z grilla

Pyszna propozycja na nietypowe śniadanie. Rollsy z chleba tostowego z serem żółtym i wędliną. Może i nie jest to najzdrowsze śniadanie, ale raz na jakiś czas można sobie pozwolić, np. w niedzielę. Nie wymagają dużo pracy i czasu, pół godzinki i śniadanie gotowe. Dodam, że takie rollsy sprawdzą się również jako przekąska, np. na jakiejś imprezie. Zróbcie koniecznie i dajcie znać czy Wam smakowało :)





Potrzebujemy:

12 kromek chleba tostowego jasnego
12 plasterków sera żółtego
12 plasterków ulubionej wędliny
ketchup według uznania
3 jajka
oregano suszone według uznania
bazylia suszona według uznania



Wykonanie pysznego śniadania:


1. Chleb tostowy wałkujemy, smarujemy ketchupem, układamy plasterki wędliny i sera i zawijamy w ruloniki.


 2. Jajka roztrzepujemy z przyprawami, zanurzamy w nich roladki i od razu układamy na rozgrzanym grillu.


3. Następnie zamykamy grill i grillujemy przez kilka minut aż roladki będą ładnie zrumienione z obu stron.


4. Gotowe podajemy. Smacznego życzę.


Moje rady: 
Porcja dla 4 osób.
Można użyć dowolnych ulubionych przypraw.



4 komentarze: