czwartek, 23 maja 2024

Pasta z czerwonej fasoli

 Pyszna i prosta w wykonaniu pasta. Bardzo tania, bo tylko kilka składników. Do wykonania dosłownie w 5 minut. Pysznie smakuje po schłodzeniu. Idealna ze świeżym chrupiącym pieczywem. Jak lubicie czerwoną fasolę to zróbcie taką.  I oczywiście dajcie znać czy smakowała.

 

 


Potrzebujemy:

1 puszka czerwonej fasoli

majonez według uznania ( dałam około 3 łyżek )

ketchup pikantny według uznania ( dałam 1 łyżkę ) 

świeża natka pietruszki według uznania

szczypiorek według uznania

sól do smaku

pieprz czarny mielony do smaku

 

 

 

Wykonanie pysznej pasty:

 

 

1. Fasolkę odcedzamy i płuczemy w zimnej wodzie, dokładnie odsączamy. Umyty i osuszony szczypiorek i koperek drobno siekamy.

2. Fasolkę przekładamy do miski, rozgniatamy widelcem, dodajemy pozostałe składniki i mieszamy. Następnie przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.

3. Przed podaniem chłodzimy w lodówce. Podajemy. Smacznego życzę.






2 komentarze: