Pyszna i prosta w wykonaniu pasta. Bardzo tania, bo tylko kilka składników. Do wykonania dosłownie w 5 minut. Pysznie smakuje po schłodzeniu. Idealna ze świeżym chrupiącym pieczywem. Jak lubicie czerwoną fasolę to zróbcie taką. I oczywiście dajcie znać czy smakowała.
Potrzebujemy:
1 puszka czerwonej fasoli
majonez według uznania ( dałam około 3 łyżek )
ketchup pikantny według uznania ( dałam 1 łyżkę )
świeża natka pietruszki według uznania
szczypiorek według uznania
sól do smaku
pieprz czarny mielony do smaku
Wykonanie pysznej pasty:
1. Fasolkę odcedzamy i płuczemy w zimnej wodzie, dokładnie odsączamy. Umyty i osuszony szczypiorek i koperek drobno siekamy.
2. Fasolkę przekładamy do miski, rozgniatamy widelcem, dodajemy pozostałe składniki i mieszamy. Następnie przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
3. Przed podaniem chłodzimy w lodówce. Podajemy. Smacznego życzę.
Pyszne smarowidło do pieczywa.
OdpowiedzUsuńCzasami mam właśnie ochotę na takie smarowidła :)
OdpowiedzUsuń