Niezwykle pyszny i prosty podwieczorek. Wafle ryżowe naturalne podane z cynamonowym serkiem mascarpone i owocami z lekko kwaśną nutką. Do serka nie dodawałam cukru, ale jak ktoś chce bardziej słodkie to można dodać, dla mnie tak było w sam raz. Udekorowane jadalnymi kwiatami będą cieszyły oko. Polecam.
Potrzebujemy:
25 dag serka mascarpone
cynamon mielony według uznania
2 banany
2 gruszki
sok z cytryny
melisa cytrynowa do dekoracji
jadalne kwiaty do dekoracji ( u mnie bratki )
opakowanie wafli ryżowych od Kupiec
Wykonanie pysznych wafli:
1. Serek mascarpone mieszamy z cynamonem według uznania. Następnie smarujemy nim wafle.
2. Banany kroimy w plasterki, umyte gruszki obieramy i kroimy w kostkę. Owoce skrapiamy sokiem z cytryny.
3. Owoce układamy na waflach z serkiem i dekorujemy kwiatami i melisą. Podajemy od razu po przygotowaniu.
Moje rady:
Porcja dla 4 osób.
Należy zjeść od razu ponieważ wafle bardzo zmiękną.
#kupiec #zdrowaradosczycia #ambasadorkupiec
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz