Bardzo słodkie i bardzo pyszne. Łatwa receptura, więc udadzą się każdemu. Wyszły bardzo puchate i mięciutkie. Jak ktoś lubi mniej słodkie to można dodać trochę mniej cukru. Idealne na słodki podwieczorek. Polecam. Upieczcie.
Potrzebujemy:
4 jajka
pół szklanki oleju
1 szklanka cukru
1 cukier waniliowy
2 szklanki mąki tortowej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 kopiaste łyżki mąki krupczatki
pół puszki masy krówkowej ( 20 dag )
Wykonanie pysznych muffinek:
1. Jajka, cukier i cukier waniliowy miksujemy na puszystą masę, następnie wlewamy
olej i miksujemy kilka minut. Następnie wsypujemy obie mąki, proszek do
pieczenia, miksujemy. Na koniec dodajemy masę krówkową i ponownie miksujemy.
2. Ciasto przekładamy do formy do pieczenia muffinek wyłożonej papierowymi papilotkami.
3. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 45-50 minut do suchego patyczka.
4. Upieczone muffinki studzimy i podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Z tej receptury wychodzi 12 sztuk muffinek.
Rzeczywiście pięknie wyrosły:)
OdpowiedzUsuńRosły jak szalone :)
UsuńAle kusisz :) Pyszności :)
OdpowiedzUsuńZjadłabym takie babeczki :)
OdpowiedzUsuńMusisz upiec, koniecznie, słodkie bardzo, ale pyszne :)
UsuńTakie kajmakowe muffinki to bym wszamała ;)
OdpowiedzUsuńSuper, są pyszne, polecam :)
Usuń