Pyszna jajecznica na śniadanie lub kolację. Bardzo sycąca z dużą ilością kiełbasy. Podane z pomidorami papryczkowymi i dużą ilością szczypiorku. Pysznie i kolorowo. Dodam, że ja lubię mocno wysmażoną jajecznicę, ale każdy może usmażyć ją pod siebie.
Potrzebujemy:
Na jajecznicę:
30 dag kiełbasy żywieckiej w kawałku
6 jajek
masło do smażenia
sól do smaku
pieprz czarny mielony do smaku
kilka pomidorków papryczkowych
szczypiorek według uznania
Dodatkowo:
wafle ryżowe od KUPIEC
Wykonanie pysznej jajecznicy:
1. Kiełbasę obieramy i kroimy na małe kawałki. Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy kiełbasę i smażymy do zrumienienia. Jajka wbijamy do miski, roztrzepujemy widelcem. Wlewamy do kiełbasy i smażmy do ścięcia się jajek, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
2. Podajemy z pokrojonymi pomidorkami i posiekanym szczypiorkiem. U mnie obowiązkowo z chrupiącymi waflami.
3. Smacznego życzę.
Moje rady:
Porcja dla 2 osób.
Pyszne śniadanko kochana. Miłego dnia :-)
OdpowiedzUsuńDziękuję bardzo :) I również miłego dnia :)
UsuńJa też lubię mocno wysmażoną, a z kolei mój mąż odwrotnie :) Też lubię z pomidorkami :)
OdpowiedzUsuńJa lubię bardzo wysmażoną, chociaż niektórzy nie uważają wtedy, że to jajecznica :)
Usuń