czwartek, 20 maja 2021

Wafle z pastą z awokado, jajkiem i pomidorkami

Pysznie i prosto. Pasta z awokado podana na waflach kukurydzianych z jajkiem ugotowanym na twardo i małymi pomidorkami. Podczas jedzenia pysznie chrupie. Najlepiej podawać zaraz po przygotowaniu ponieważ wafle zmiękną. Jednym zdaniem kolorowo i bardzo pysznie.








Potrzebujemy:

1 awokado

1 kopiasta łyżka jogurtu naturalnego typu greckiego

2 jajka ugotowane na twardo

sól do smaku

pieprz czarny mielony do smaku

szczypiorek według uznania

papryka słodka mielona według uznania 

pomidorki papryczkowe według uznania

wafle kukurydziane od KUPIEC

 

Wykonanie pysznej pasty z waflami:

 

1. Awokado wydrążamy, rozcieramy widelcem z jogurtem naturalnym, przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką. Jajka kroimy w plasterki. Szczypiorek drobno siekamy. Pomidorki kroimy w plasterki.

2. Wafle smarujemy pastą, nakładamy po plasterku jajka, kilka plasterków pomidorków, oprószamy papryką mieloną i posypujemy posiekanym szczypiorkiem.

3. Podajemy od razu po przygotowaniu. Smacznego życzę.


Moje rady:

Porcja dla 4 osób.

Można użyć dowolnych ulubionych wafli.

Najlepiej podać od razu po przygotowaniu, ponieważ wafle bardzo zmiękną.


#zdrowaradosczycia #kupiec #ambasadorkupiec


2 komentarze: