Pysznie i prosto. Pasta z awokado podana na waflach kukurydzianych z jajkiem ugotowanym na twardo i małymi pomidorkami. Podczas jedzenia pysznie chrupie. Najlepiej podawać zaraz po przygotowaniu ponieważ wafle zmiękną. Jednym zdaniem kolorowo i bardzo pysznie.
Potrzebujemy:
1 awokado
1 kopiasta łyżka jogurtu naturalnego typu greckiego
2 jajka ugotowane na twardo
sól do smaku
pieprz czarny mielony do smaku
szczypiorek według uznania
papryka słodka mielona według uznania
pomidorki papryczkowe według uznania
wafle kukurydziane od KUPIEC
Wykonanie pysznej pasty z waflami:
1. Awokado wydrążamy, rozcieramy widelcem z jogurtem naturalnym, przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką. Jajka kroimy w plasterki. Szczypiorek drobno siekamy. Pomidorki kroimy w plasterki.
2. Wafle smarujemy pastą, nakładamy po plasterku jajka, kilka plasterków pomidorków, oprószamy papryką mieloną i posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
3. Podajemy od razu po przygotowaniu. Smacznego życzę.
Moje rady:
Porcja dla 4 osób.
Można użyć dowolnych ulubionych wafli.
Najlepiej podać od razu po przygotowaniu, ponieważ wafle bardzo zmiękną.
#zdrowaradosczycia #kupiec #ambasadorkupiec
Uwielbiam pastę z awokado, do tego pyszne pomidorki
OdpowiedzUsuńSuper :) Ja też uwielbiam :)
Usuń