Ślimaczki z ciasta francuskiego to pyszna i prosta propozycja na przekąskę, przystawkę, piknik czy imprezę. Zawinięte z serem żółtym i ketchupem z ziołami i przyprawami. Ładnie też prezentują się na talerzu. Z tej receptury wychodzą 2 spore blaszki. Bardzo polecam.
Potrzebujemy:
2 opakowania ciasta francuskiego
25 dag sera żółtego
pikantny ketchup ( około pół szklanki )
czosnek suszony według uznania
papryka słodka według uznania
oregano suszone według uznania
Wykonanie pysznych ślimaczków:
1. Ketchup mieszamy z czosnkiem, papryką i oregano. Ser żółty ścieramy na tartce o drobnych oczkach.
2. Ciasta wyjmujemy z lodówki, rozwijamy i zastawiamy na 10 minut. Następnie rozsmarowujemy ketchup i posypujemy serem startym. Zwijamy jak roladę, a następnie kroimy w plasterki.
3. Układamy je na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia i pieczemy w temperaturze 220 stopni do ładnego zrumienienia się przez około 20 minut.
4. Upieczone podajemy. Smakują na ciepło jak i na zimno.
Moje rady:
Z tej receptury wychodzi 2 spore blaszki.
Można dodać ulubionych ziół i przypraw.
Świetna przekąska, tez bardzo lubimy :)
OdpowiedzUsuńFajne, i niewiele z nimi pracy :)
OdpowiedzUsuńDokładnie tak, polecam :)
UsuńFajna, szybka przekąska :)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
UsuńBardzo lubię:)
OdpowiedzUsuńSuper, ja raz na jakiś czas też :)
Usuńbardzo lubię takie przekąski
OdpowiedzUsuń