Potrzebujemy:
Na ciasto:
2 szklanki mąki tortowej
20 dag masła lub margaryny
2 żółtka
1/4 szklanki cukru pudru
Dodatkowo:
20 dag masy krówkowej kukułka od HELIO
mąka pszenna do posypania stolnicy
Wykonanie pysznych kruchych pierożków:
1. Z podanych składników zagniatamy ciasto. Następnie ciasto wałkujemy na stolnicy posypanej lekko mąką pszenną, wykrawamy krążki, nakładamy masy krówkowej, składamy na pół, widelcem zlepiamy brzegi i nakłuwamy.
2. Pierożki układamy na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia.
3. Następnie pieczemy około 20-25 minut w temperaturze 180 stopni do ładnego zrumienienia się. Upieczone studzimy.
4. Podajemy i smacznego życzę.
Moje rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Z przepisu wyszło mi dwie spore blaszki pierożków.
Tak około 34 sztuki.
A tutaj produkt którego użyłam do upieczenia tych pysznych pierożków:
ale fajne
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
Usuń