Potrzebujemy:
Na ciasto:
2 szklanki mąki tortowej
pół szklanki cukru pudru
2 żółtka
20 dag masła lub margaryny
Dodatkowo:
2 słoiczki domowego kremu Lemon Curd
mąka pszenna do podsypania stolnicy
40 dag masy krówkowej kajmak od HELIO
Wykonanie pysznych babeczek:
1. Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto. Formujemy kulę i chłodzimy w lodówce około 30 minut.
2. Wylepianie foremek: Po tym czasie ciasto wałkujemy na stolnicy lekko posypanej mąką pszenną i wylepiamy nom metalowe foremki do pieczenia babeczek.
3. Pieczenie: Babeczki układamy na blaszkach pieczemy około 15 minut do zrumienienia w temperaturze 180 stopni. Gorące zdejmujemy z foremek i studzimy.
4. Dekorowanie: Masę kajmakową i krem Lemon Curd przekładamy do worków cukierniczych z ozdobnymi końcówkami. Dekorujemy kruche babeczki.
5. Podajemy: Smacznego życzę.
Moje rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Użyłam domowego kremu Lemon Curd. Znajdziecie go tutaj: Cytrynowy krem Lemon Curd
Nie liczyłam ile wyszło mi babeczek, ale dwie spore blaszki.
A tutaj produkt którego użyłam do udekorowania tych pysznych babeczek:
taką babeczkę to bym sobie zjadła
OdpowiedzUsuńTo zapraszam :) Poczęstuję :)
UsuńBardzo fajny przepis
OdpowiedzUsuńCudowne kochana. Porywam do kawki :-)
OdpowiedzUsuńCzęstuj się proszę :)
UsuńYUM! These look so delicious, and perfect for little Easter treats xo
OdpowiedzUsuńDziękuję i polecam :)
Usuń