Taki deser jest bardzo prosty i szybki w wykonaniu . A jeśli podamy go w ozdobnych i wysokich szklankach będzie pięknie się prezentował. Słodycz kremu i bitej śmietanki została przełamana lekko kwaśnym musem z jagód kamczackich, a jeśli nie macie jagód można użyć borówek. Z przepisu wychodzą 4 takie porcje jak na zdjęciu. Polecam na podwieczorek. Zapraszam:)
Składniki:
Krem:
25 dag serka mascarpone
250 ml śmietany kremówki 30 %
cukier puder do smaku
Śmietanka:
250 ml śmietanki kremówki 30 %
cukier puder do smaku
Mus jagodowy:
1 szklanka jagód kamczackich
cukier do smaku
Wykonanie:
1. Krem: Dobrze schłodzoną śmietankę ubijamy aż będzie puszysta, następnie dodajemy serek mascarpone i cukier puder do smaku, dokładnie ubijamy.
2. Śmietanka: Dobrze schłodzoną śmietankę ubijamy aż będzie puszysta, dodajemy cukier puder do smaku i ubijamy.
3. Mus: Jagody płuczemy i dokładnie osuszamy, następnie miksujemy je z cukrem do smaku na mus.
4. Podanie: Do szklanek lub pucharków nakładamy na przemian krem i mus jagodowy. Ubitą śmietankę przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką. Następnie wyciekamy ją na deser i dekorujemy musem.
5. Podajemy od razu po przygotowaniu lub schłodzone z lodówki. Smacznego życzę.
Na taki deser to ja jestem chętna :) Wygląda rewelacyjnie, proszę o porcyjkę :)
OdpowiedzUsuńAniu zapraszam :)
UsuńWygląda cudownie :D Na taki deser jest zawszę chęć :)
OdpowiedzUsuńDziękuję bardzo i zapraszam:)
UsuńDeser marzenie :)
OdpowiedzUsuńhttp://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/
Dziękuję:)
Usuń