sobota, 8 kwietnia 2017

Sałatka z rzodkiewką podana w bułeczkach.

Jak nie macie pomysłu na podanie sałatki to polecam podać ją wydrążonych bułeczkach, najlepiej bardzo chrupiących. Sama sałatka jest bardzo prosta, szybka w wykonaniu i bardzo smaczna. Polecam na śniadanie, kolację lub przekąskę. Sałatkę przyprawiłam białym pieprzem mielonym, który otrzymałam od SKWORCU . Życzę smacznego. Zapraszam :)








Składniki:

Na sałatkę:
pół pęczka rzodkiewki
2 jajka
10 dag sera żółtego w kawałku
pół puszki zielonego groszku
pół pęczka szczypiorku
2-3 łyżki majonezu
sól do smaku
biały pieprz mielony do smaku

Dodatkowo:
4 ulubione bułki ( u mnie kajzerki )

Wykonanie:

1. Jajka gotujemy na twardo. Następnie dokładnie studzimy i obieramy ze skorupek, razem z serem żółtym, umytą i osuszoną rzodkiewką kroimy w kostkę. Groszek dokładnie osączamy z zalewy. Szczypiorek myjemy, osuszamy i drobno siekamy.

2. Wszystkie składniki sałatki mieszamy z majonezem i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dajemy tylko połowę szczypiorku.

3. Z bułek ścinamy wierzchy, a środek wydrążamy. Następnie bułki napełniamy sałatką i posypujemy odłożonym szczypiorkiem.

4. Bułeczki podajemy i smacznego.

 

4 komentarze:

  1. Bardzo fajnie wygląda tak podana sałatka :) Świetny pomysł i podkradnę na Święta - podam tak u Teściowej jakąś lekką sałateczkę - może nawet i Twoją, bo to moje smaki :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Aniu bardzo dziękuję i polecam tak podaną sałatkę:)

      Usuń
  2. Zabieram jedna bułeczkę, trudno im się oprzeć :)

    OdpowiedzUsuń