środa, 5 kwietnia 2017

Jajka nadziewane serem żółtym.

Takie jajka przygotowuje się bardzo szybko, dosłownie w pół godziny. Można je podać na śniadanie, kolację, przekąskę lub Wielkanocny stół. Pysznie smakują ze świeżym pieczywem. Do ich przygotowania użyłam ziół i przypraw, które otrzymałam od SKWORCU . Zapraszam:)







Składniki:
6 jajek
10 dag sera żółtego
1 łyżeczka suszonej natki pietruszki
2 łyżki majonezu
sól do smaku
biały pieprz mielony do smaku
świeża natka pietruszki do dekoracji

Wykonanie:

1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek. Przekrawamy na pół i wyjmujemy żółtka. Żółtka przekładamy do miseczki i rozcieramy z majonezem.

2. Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach, dodajemy do żółtek, dodajemy suszoną natkę pietruszki i mieszamy przyprawiając do smaku solą i pieprzem.

3. Połówki jajek napełniamy farszem i dekorujemy świeżą natką pietruszki.

4. Podajemy i smacznego.

 

8 komentarzy:

  1. Pysznie I świątecznie u Ciebie ❤

    OdpowiedzUsuń
  2. No...Izunia...U Ciebie tez już świątecznie i jak zawsze bardzo pysznie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Aniu ja już robię świąteczne przepisy, bo na bloga trzeba troszkę wcześniej dodawać:)

      Usuń
  3. Smakowity pomysł:) Takie wersji jajek faszerowanych jeszcze nie jadłam

    OdpowiedzUsuń
  4. Lubie nadziewane jajeczka :D Prawie we wszystkich wersjach :)

    OdpowiedzUsuń