Składniki:
6 jajek
10 dag sera żółtego
1 łyżeczka suszonej natki pietruszki
2 łyżki majonezu
sól do smaku
biały pieprz mielony do smaku
świeża natka pietruszki do dekoracji
Wykonanie:
1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek. Przekrawamy na pół i wyjmujemy żółtka. Żółtka przekładamy do miseczki i rozcieramy z majonezem.
2. Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach, dodajemy do żółtek, dodajemy suszoną natkę pietruszki i mieszamy przyprawiając do smaku solą i pieprzem.
3. Połówki jajek napełniamy farszem i dekorujemy świeżą natką pietruszki.
4. Podajemy i smacznego.
Pysznie I świątecznie u Ciebie ❤
OdpowiedzUsuńDziękuję Małgosiu:)
UsuńNo...Izunia...U Ciebie tez już świątecznie i jak zawsze bardzo pysznie :)
OdpowiedzUsuńAniu ja już robię świąteczne przepisy, bo na bloga trzeba troszkę wcześniej dodawać:)
UsuńSmakowity pomysł:) Takie wersji jajek faszerowanych jeszcze nie jadłam
OdpowiedzUsuńDziękuję i polecam:)
UsuńLubie nadziewane jajeczka :D Prawie we wszystkich wersjach :)
OdpowiedzUsuńJa też lubię:)
Usuń