Składniki:
Na sałatkę:
pół pęczka rzodkiewki
2 jajka
10 dag sera żółtego w kawałku
pół puszki zielonego groszku
pół pęczka szczypiorku
2-3 łyżki majonezu
sól do smaku
biały pieprz mielony do smaku
Dodatkowo:
4 ulubione bułki ( u mnie kajzerki )
Wykonanie:
1. Jajka gotujemy na twardo. Następnie dokładnie studzimy i obieramy ze skorupek, razem z serem żółtym, umytą i osuszoną rzodkiewką kroimy w kostkę. Groszek dokładnie osączamy z zalewy. Szczypiorek myjemy, osuszamy i drobno siekamy.
2. Wszystkie składniki sałatki mieszamy z majonezem i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dajemy tylko połowę szczypiorku.
3. Z bułek ścinamy wierzchy, a środek wydrążamy. Następnie bułki napełniamy sałatką i posypujemy odłożonym szczypiorkiem.
4. Bułeczki podajemy i smacznego.
Bardzo fajnie wygląda tak podana sałatka :) Świetny pomysł i podkradnę na Święta - podam tak u Teściowej jakąś lekką sałateczkę - może nawet i Twoją, bo to moje smaki :)
OdpowiedzUsuńAniu bardzo dziękuję i polecam tak podaną sałatkę:)
UsuńZabieram jedna bułeczkę, trudno im się oprzeć :)
OdpowiedzUsuńMałgosiu częstuj się:)
Usuń