Takie nadziewane jajka przygotowuje się bardzo szybko. Są bardzo smaczne i można je przygotować na świąteczny stół lub po prostu na przekąskę. Pysznie smakują ze świeżym i chrupiącym pieczywem. Zapraszam:)
Składniki:
3 jajka
2 łyżeczki jogurtu naturalnego
pół pęczka szczypiorku
4 rzodkiewki
kawałek awokado
sok z cytryny
sól do smaku
czarny pieprz mielony do smaku
Wykonanie:
1. Jajka gotujemy na twardo, dokładnie studzimy i obieramy ze skorupek.
Jajka przekrawamy na pół i wyjmujemy żółtka, które rozcieramy w miseczce
widelcem.
2. Miąższ awokado kroimy w kosteczkę i skrapiamy sokiem z cytryny, żeby nie ściemniało.
3. Szczypiorek i rzodkiewki myjemy i osuszamy ( jedną rzodkiewkę kroimy w
plasterki ) następnie drobno kroimy i dodajemy do żółtek ( 2 łyżki
posiekanego szczypiorku odkładamy do dekoracji ), dodajemy również
jogurt i awokado, delikatnie mieszamy przyprawiając do smaku solą i
pieprzem.
4. Połówki jajek napełniamy nadzieniem i dekorujemy pokrojoną w plasterki rzodkiewką i odłożonym szczypiorkiem.
5. Jajka są gotowe do podania. Smacznego.
Rady:
Można zrobić większą ilość, np. z podwójnej porcji.
Jajeczek nadziewanych awokado i rzodkiewka jeszcze nie jadłam, ale chętnie bym posmakowała na śniadanko :) Pysznie wyglądają :)
OdpowiedzUsuńAniu są bardzo smaczne:)
UsuńZ przyjemnością skosztuję. Lubię awokado. Na pewno są pyszne.
OdpowiedzUsuńBardzo polecam:)
UsuńPyszne jajeczka. Lubię takie faszerowane 😍
OdpowiedzUsuńDziękuję:)
UsuńPrzepyszne jajka! Wyglądają bardzo apetycznie. Będą idealne na wielkanocny stół :)
OdpowiedzUsuńDziękuję:)
UsuńJajeczka nadziewane, zawsze mile widziane ;) :D
OdpowiedzUsuńDziękuję i zapraszam:)
Usuń