wtorek, 25 kwietnia 2017

Sałatka z rzodkiewki, jajka i ogórka.

Stwierdziłam, że ostatnio za dużo było na moim blogu słodkości, no cóż, ale takie uzależnienie. Co prawda to już myślę nad nowym ciastem na niedzielę. A dzisiaj proponuję Wam pyszną sałatkę, jest ona bardzo szybka w przygotowaniu. Można przygotować ją jako samodzielną przekąskę lub jako dodatek do drugiego dania. Zapraszam :)






Składniki:
1 pęczek rzodkiewek
1 zielony ogórek
4 jajka
pół pęczka szczypiorku
sól do smaku
pieprz czarny mielony do smaku
kilka łyżek jogurtu naturalnego typu greckiego

Wykonanie:

1. Jajka gotujemy na twardo, ugotowane dokładnie studzimy, obieramy ze skorupek i kroimy w większą kostkę.

2. Ogórek myjemy, osuszamy, obieramy i kroimy w większą kostkę, przekładamy na papierowy ręcznik, lekko oprószamy solą, odstawiamy na kilka minut. Gdy puści sok osuszamy papierowym ręcznikiem i przekładamy do jajek.

3. Szczypiorek i rzodkiewki również myjemy i osuszamy, rzodkiewki kroimy w większą kostkę, a szczypiorek drobno siekamy, przekładamy do jajek i ogórka.

4. Następnie wszystkie składniki mieszamy z jogurtem przyprawiając do smaku solą i pieprzem.

5. Tak przygotowana jest gotowa do podania.

6. Życzę smacznego.



6 komentarzy: