czwartek, 13 kwietnia 2017

Jajka nadziewane awokado i rzodkiewką.

Takie nadziewane jajka przygotowuje się bardzo szybko. Są bardzo smaczne i można je przygotować na świąteczny stół lub po prostu na przekąskę. Pysznie smakują ze świeżym i chrupiącym pieczywem. Zapraszam:)





Składniki:
3 jajka
2 łyżeczki jogurtu naturalnego
pół pęczka szczypiorku
4 rzodkiewki
kawałek awokado
sok z cytryny
sól do smaku
czarny pieprz mielony do smaku

Wykonanie:

1. Jajka gotujemy na twardo, dokładnie studzimy i obieramy ze skorupek. Jajka przekrawamy na pół i wyjmujemy żółtka, które rozcieramy w miseczce widelcem.

2. Miąższ awokado kroimy w kosteczkę i skrapiamy sokiem z cytryny, żeby nie ściemniało.

3. Szczypiorek i rzodkiewki myjemy i osuszamy ( jedną rzodkiewkę kroimy w plasterki ) następnie drobno kroimy i dodajemy do żółtek ( 2 łyżki posiekanego szczypiorku odkładamy do dekoracji ), dodajemy również jogurt i awokado, delikatnie mieszamy przyprawiając do smaku solą i pieprzem.

4. Połówki jajek napełniamy nadzieniem i dekorujemy pokrojoną w plasterki rzodkiewką i odłożonym szczypiorkiem.

5. Jajka są gotowe do podania. Smacznego.

Rady:
Można zrobić większą ilość, np. z podwójnej porcji.

10 komentarzy:

  1. Jajeczek nadziewanych awokado i rzodkiewka jeszcze nie jadłam, ale chętnie bym posmakowała na śniadanko :) Pysznie wyglądają :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Z przyjemnością skosztuję. Lubię awokado. Na pewno są pyszne.

    OdpowiedzUsuń
  3. Pyszne jajeczka. Lubię takie faszerowane 😍

    OdpowiedzUsuń
  4. Przepyszne jajka! Wyglądają bardzo apetycznie. Będą idealne na wielkanocny stół :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Jajeczka nadziewane, zawsze mile widziane ;) :D

    OdpowiedzUsuń