Potrzebujemy:
2 jajka
45 dag mieszanki chińskiej
1 szklanka śmietany 18 %
opakowanie ciasta francuskiego ( 30 dag )
papryka słodka mielona do smaku
sól do smaku
pieprz czarny mielony do smaku
czosnek suszony do smaku
curry do smaku
Wykonanie pysznej tarty:
1. Ciasto francuskie wykładamy do formy o wymiarach około 21 cm x 30 cm. Formujemy brzegi. Nakłuwamy widelcem i pieczemy według przepisu na opakowaniu.
2. Warzywa gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy i studzimy.
3. Do miski wbijamy jajka, dodajemy śmietanę i roztrzepujemy, dodajemy przyprawy do smaku.
4. Na ciasto francuskie wykładamy warzywa, zalewamy sosem i pieczemy w temperaturze 180 stopni do ścięcia się masy śmietanowo-jajecznej około 35-30 minut.
5. Podajemy i smacznego życzę.
Moje rady:
Porcja dla 4 osób.
Można użyć dowolnych ziół i przypraw.
Wspaniała i niezwykle apetyczna tarta <3
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie :D
OdpowiedzUsuńDziękuję i tak smakuje :)
UsuńWygląda smakowicie :)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
UsuńCiekawie dobrane składniki i pomysłowa tarta Ci wyszła:)
OdpowiedzUsuńDziękuję :) Było pysznie :)
Usuń